Help mee vergroenen!
Voor 'n natuurlijke speelomgeving

Dit is ons speelplein 

"Op ons speelplein rijden wij met karren, spelen wij met zand en glijden we van de glijbaan. We rennen en maken samen plezier. Toch missen wij nog wat...". 

Op ons Kindcentrum met Basisschool St.Jozef en kinderopvang (0-12jr) van Kindernet vinden wij spel belangrijk. Het jonge kind, zowel in de voorschoolse leeftijd als in de eerste vier jaar op school, leert door te spelen. Binnen de klaslokalen bieden wij een rijk aanbod, maar ons schoolplein geeft weinig uitdaging om tot gevarieerd spel te komen. Daarom hebben wij onderstaande ambitie:  

Het Pleinfestijn!

Op 2 juni halen kinderen geld op voor ons mooie, nieuwe plein. Lees er hier meer over. We nodigen u uit iedereen door te geven dat we een geweldige dag zullen organiseren met kinderen en ouders voor iedereen die met ons plezier wil beleven en ook iets wil bijdragen aan ons schoolplein.

Helpt u mee?

Doneer voor het groene plein

of klik hier om te doneren

Mocht u storing ervaren bij Ideal-betaling dan kunt kunt wachten tot de link weer werkzaam is of handmatig overmaken naar:

NL27RABO0300217382

t.a.v. Oudervereniging St Jozef

Onze speelomgeving voor het jonge kind

Onze ambitie

In juli 2023 spelen kinderen van kindcentrum St.Jozef op beide schoolpleinen in een groene, uitdagend gevarieerde speel- en leeromgeving. De beide pleinen bieden plek voor natuurlijk spelen, ontdekkend leren over de natuur en komen tegemoet aan de verschillende behoeften tussen kinderen om ruimtelijk en besloten te spelen. De pleinen dragen bij aan samenspelen tussen verschillende leeftijden (0-4 jaar/4-8 jaar/8-12 jaar) en bieden kansen voor natuur- en milieueducatie en ruimte voor lessen bewegend leren. Met de inrichting van de pleinen neemt de school haar rol om de klimaatdoelen te ondersteunen.

In 2021 hebben we met dezelfde doelen het schoolplein van de bovenbouw vergroend. Het is de inspiratie voor onze plannen op de andere pleindelen. 

Header School (1)

Ons plan

Om beide delen van het schoolplein te vergroenen voor onze jongste kinderen, hebben wij Johan Oonk gevraagd een ontwerp te maken. Hij heeft de vormgeving van het bovenbouwplein ontworpen en snapt heel goed hoe onze speelomgeving kan worden verrijkt met meer groen en speelmogelijkheden voor kinderen. 

Concreet zullen we dit realiseren voor de vergroening:

  • Ruim 110 m2 tegels vervangen door waterdoorlaatbare ondergrond;
  • Toevoegen van inheemse beplanting;
  • Aanplanten schaduwgevende bomen;
  • Toevoegen natuurlijke speelplekken voor rijk spel.

Bekijk hier de ontwerpen en daaronder enkele voorbeelden van onderdelen van het plan.

Tipi Eetbare Planten
Klimmen En Klauteren Met Hoogteverschil
Verstopplek Van Wilgentakken
Insectenhotel

Basisplan en vervolgplan voor het schoolplein

Als het ons lukt het bovenstaande plan te realiseren in 2023, dan pakken we daarna graag de onderstaande plannen op. Met hulp van studenten, ouders en leerlingen hopen we het spel op het plein verder te stimuleren. 

Spelen met zand en water met een watertafel en waterbaan.

Spelen met potten, pannen, water en zand in het nieuwe buitenkeukentje. 

Rijden op het schoolplein met fietsen en karretjes over het nieuwe verkeersplein.

Leren en spelen over hoe planten groeien in de moestuin. Zelf doen is belangrijk voor jonge kinderen om begrijpen hoe het werkt.  

Onze Sponsoren dragen gul bij:

Sanovo Technology Group
Repairhuis 2
Auto Wisselink
Schiller (1)
Logo Leuven 640W
Welkoop Logo
Herwers Groep RGB 2000Px (1)
Van Eerden Timmer
Stoer
Bubbelbal
Navis Sport
Walfort Zwembad
Baboe Balans
Cropped Blokkendoos 5 Juli 2022 Scaled 1
Verglasco
Stronks Electroworld
Bubbelbal
Krul Logo
BON Flauwers By Laura
Proper Hair
Stronks Hovenier
Logo Zweerinkbouw
Civon
Prinsheerlijk
Kasper Paul
Logo Admiraal Cafetaria
Brons
Cake Creations
gogoanime